Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Άρθρο για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Tου υποψηφίου Δημάρχου Αγίου Δημητρίου και ιατρού, κου Χρήστου Πρεκετέ.

Δευτέρα 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.


Το σπουδαίο αυτό αγαθό κάθε ανθρώπου το οποίο είμαστε υπεύθυνοι όλοι να διαφυλάξουμε κυρίως μέσα από την καθημερινότητα μας. Η υγεία μας δοκιμάζεται καθημερινά και επηρεάζεται από δεκάδες παράγοντες. Το περιβάλλον, τη διατροφή, την ψυχολογία, την εργασία, τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, αυτούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

Πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή μας και κατά συνέπεια η υγεία μας εάν αγαπούσαμε με πάθος τους ανθρώπους και παραμερίζαμε τον ανταγωνισμό, τον εγωισμό και την ιδιοτέλεια.

Ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης, είπε :
Ουκ ένι ιατρικήν ειδέναι όστις μη οίδεν ό τι εστίν άνθρωπος- είναι αδύνατον να ξέρει την ιατρική, αυτός που δεν ξέρει τι ακριβώς είναι ο άνθρωπος.

Ο άνθρωπος για να ζήσει καλύτερα έχει ανάγκη απο απλά πράγματα. Αγάπη - κατανόηση - ειλικρίνεια - αξιοπιστία - συνέπεια.

Σας ζητώ να μας εμπιστευτείτε και να μας δώσετε την ευκαιρία να κάνουμε πράξη τα λόγια μας.

Μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου ο τομέας της υγείας θα είναι για εμάς το Α και το Ω η αρχή και το τέλος κάθε δράσης μας.

Πως θα δράσουμε σε θέματα υγείας.

Άμεση εφαρμογή και ενεργοποίηση του νέου θεσμού στην τοπική αυτοδιοίκηση, των ΚΕΠ Υγείας.
Κοινωνική πολιτική, προτεραιότητα και ειδικές παροχές στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ιατρική και Κοινωνική Μέριμνα της πρόληψης. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως είναι πολύ σημαντικό να πείθουμε τους πολίτες να ελέγχουν την υγεία τους πρίν εμφανιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Με τη λογική αυτή και η υγεία προστατεύεται και τα κόστη νοσηλείας - θεραπείας για τους ίδιους τους πολίτες, μειώνονται.
Εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου.
Η προληπτική ιατρική παρέχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων υγείας που πέρασαν στους ΟΤΑ από το Νόμο 3852/2010.
Θα κάνουμε πράξη το όραμα μας για πρωτοβάθμια φροντίδα με περισσότερα μέσα, πιό οργανωμένα, καλύτερες υποδομές και αρτιότερη εκπαίδευση των ανθρώπων, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Οραματιζόμαστε τη διοίκηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου κοντά στους ανθρώπους με ενδιαφέρον για την υγεία τους εξατομικευμένα.
Η διοίκηση μας θα είναι υπεύθυνη για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών ώστε να ελέγχουν την υγεία τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Στον άξονα της πρόληψης θα πράττουμε το αυτονόητο που τώρα όμως δεν γίνεται. Λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Επισκευή δρόμων, πεζοδρομίων, κακοτεχνιών, ελλείψεων σε παιδικές χαρές, καθαριότητα.
Ένας καθαρός, νοικοκυρεμένος δήμος δεν είναι εστία μολύνσεων
Συνεχείς απολυμάνσεις σε κάδους απορριμμάτων, στάσιμα νερά.
Απομάκρυνση παλαιών οχημάτων εγκαταλελειμμένων καθώς εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και υγεία των πολιτών και αποτελούν εστίες μολύνσεων.
Μείωση της ηχορύπανσης. Οι υψηλής έντασης ήχοι από κίνηση οχημάτων ή απρογραμμάτιστες εργασίες προκαλούν υπερένταση και αναστατώνουν τον ψυχισμό.


Και μερικές πρακτικές συμβουλές για καλή υγεία:

Να σκέφτεστε πάντα θετικά.
Να περπατάτε αρκετά.
Να πραγματοποιείτε συχνά εξετάσεις.
Να κάνετε όσο το δυνατό καλύτερη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, λιπαρό ψάρι, όσπρια.
Αποφεύγετε τους εκνευρισμούς.
Να χαμογελάτε.

Θέλουμε να ζήσουμε με υγεία σε μία Ανθρώπινη πόλη.

Γι’αυτό δίνουμε λύσεις στα απλά καθημερινά μας προβλήματα.

Χρήστος Πρεκετές, ιατρός χειρουργός.
Υπ.Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου