Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Μήνυμα του υποψηφίου δημάρχου κ. Χρήστου Πρεκετέ για την Ώρα της Γης

Πρέπει να μπει στην κουλτούρα μας , στο DNA μας , στην καθημερινότητα μας η αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος , μέσω των απλών καθημερινών μας συνηθειών.Εάν σε λίγες ημέρες μας με την ψήφο σας μας εμπιστευτείτε τη διοίκηση του δήμου μας, θα κάνουμε έναν δυνατό αγώνα για να συμβάλει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου και οι πολίτες του στην προσπάθεια Αειφορίας, όλου του κόσμου.


  • Έξυπνη Μετακίνηση . Είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικών εφαρμογών το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες του Αγίου Δημητρίου να σχεδιάζουν στον υπολογιστή τους τις μετακινήσεις τους τοποθετώντας την αφετηρία και τον τερματισμό αυτών . Ως αποτέλεσμα θα εμφανίζονται όλες οι πιθανές λύσεις για την πραγματοποίηση αυτών των μετακινήσεων με όλες αυτές τις επιλογές οι οποίες θα είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ρυπογόνες .
  • Θα διευκολύνουμε τις μετακινήσεις μέσα στο δήμο Αγίου Δημητρίου με τη δημιουργία άνετων πεζοδρομίων, μείωσης της κίνησης, πολλαπλασιασμό χώρων στάθμευσης .
  • Πράσινες Πράξεις . Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων , με οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθησία 
  • Δημιουργία Δικτύου Εθελοντών για την υλοποίηση πράσινων έργων . Κάθε Σαββατοκύριακο οι εθελοντές μας θα "πιάνουν έργο" . Στα καθήκοντα τους θα είναι η ενημέρωση και η δράση για ένα καλύτερο περιβάλλον .
  • Ανοιχτές Εκδηλώσεις με σεμινάρια από ειδικούς επιστήμονες για το πως μπορούμε να εξοικονομούμε καθημερινά ενέργεια μέσω ακόμα και από τις πιο απλές συνήθειες μας .
  • Κίνητρα για τις όσο το δυνατό περισσότερες δενδρο-φυτεύσεις σε οικίες και πάρκα .
  • Ανακύκλωση συσκευασιών + μηδενισμός της σπατάλης ηλεκτρικού ρεύματος + ανάπλαση και δημιουργία πράσινων χώρων = μία καλύτερη πόλη.


Το Σάββατο από τις 20:30 έως τις 21:30 θα παραμείνουν κλειστά τα φώτα του εκλογικού μας κέντρου ( Αγίου Δημητρίου 59 ) ώστε να δημιουργήσουμε ''οπτική εντολή" για ανάληψη άμεσης δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή .

Χρήστος Πρεκετές
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου