Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Κάλεσμα του υποψήφιου Δήμαρχου Αγίου Δημητρίου Χρήστου Πρεκετέ για την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

"Ελάτε να δώσουμε χαρά σε παιδιά που έχουν ανάγκη."Αγαπητοί πολίτες του Αγίου Δημητρίου.

Καλό μήνα.

Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε σε μία εξαιρετικά δημιουργική φάση της ζωής μας και του ταξιδιού μας το οποίο έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό με προορισμό να σας πείσουμε πως έχουμε αξιόλογες - αξιόπιστες και ρεαλιστικές λύσεις για να κάνουμε τη ζωή μας και των παιδιών μας καλύτερη μέσα στην πόλη μας , όταν και εάν μας εμπιστευτείτε τη διοίκηση του δήμου Αγίου Δημητρίου.

Την Τετάρτη 2 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Τα παιδιά είναι η πηγή της ευτυχίας , το μέλλον του κόσμου, το αύριο.

Είμαστε εδώ όχι μόνο για να λέμε αλλά κυρίως για να πράττουμε για τα παιδιά.

Όχι απλά θεωρούμε πως δεν είναι μία χαμένη γενιά αλλά αντίθετα θα αγωνιστούμε για να πείσουμε τα παιδιά πως με όραμα - αξίες - σκληρή δουλειά και Αγάπη μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

Εάν αναλάβουμε τη διοίκηση του Αγίου Δημητρίου:


Τα κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων στον Άγιο Δημήτριο θα λυθούν αμέσως ως άμεση προτεραιότητα.

Με τα εφόδια που έχουμε και με άλλα ακόμα τα οποία θα αγωνιστούμε για να αποκτήσουμε θα φροντίζουμε ώστε εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές να αισθάνονται άνετα - ζεστά ή δροσερά ( ανάλογα την εποχή ) - οι μαθητές να αθλούνται επαρκώς - όλοι να πραγματοποιούν εκδηλώσεις πολιτισμού και να είναι λυμένα όλα τα προβλήματα τα οποία είναι των αρμοδιοτήτων μας , χωρίς καθυστερήσεις και ατελείωτες δικαιολογίες.

Αναμόρφωση των παιδικών σταθμών. Σύγχρονος μοντέρνος σχεδιασμός.

Με συγκεκριμένα βήματα θα διεκδικήσουμε επιδοτήσεις τεχνολογίας μέσω των οποίων θα διαθέσουμε τα κονδύλια ώστε κάθε σχολική μονάδα να αποκτήσει τον εξοπλισμό τεχνολογίας που είναι απαραίτητος στην εποχή μας ώστε μαθητές και καθηγητές να συνδέονται στο διαδίκτυο χωρίς προβλήματα με αποκλειστικό σκοπό την προαγωγή και ολοκλήρωση εργασιών - εκπαιδεύσεων - συνεργασιών με εκπαιδευτικές μονάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Επιπλέον είναι και δική μας δουλειά να παρακολουθούμε και να ενημερώνουμε τα σχολεία μας για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς και προγράμματα τεχνολογίας . Εμείς θα βοηθάμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να πραγματοποιούνται ταξίδια για συμμετοχή σε διεθνείς συναντήσεις σχολείων και μαθητών και θα επιβραβεύουμε κάθε προσπάθεια .

Ήδη έχουμε επιλέξει επιστημονικούς συνεργάτες οι οποίοι εθελοντικά θα προσφέρουν τις γνώσεις τους σε θέματα εκπαίδευσης - επικοινωνίας - τεχνολογίας σε ημερίδες οι οποίες θα πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα και τη διοργάνωση του δήμου Αγίου Δημητρίου.

Έχω συζητήσει και εγκρίνει τις προτάσεις υποψηφίων του συνδυασμού μας Νέα Πνοή - Προοπτική ώστε να διοργανώσουμε θεματικές εκδηλώσει πολιτισμού με συγκροτήματα και καλλιτεχνικές ομάδες ( θεατρικές - χορευτικές ) δημοτών μας . Γνωρίζουμε τα όνειρα , τις φιλοδοξίες , τις αγωνίες των νέων μας και κάνουμε τα πάντα ώστε να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε με τα μέσα που έχουμε , τα οποία ίσως δεν είναι πλούσια αλλά θα είναι γεμάτα Αγάπη , κάθε νέο άνθρωπο να εκφραστεί καλλιτεχνικά - πολιτιστικά.

Θέλουμε να κάνουμε την καθημερινότητα μας καλύτερη.
Θέλουμε να λύσουμε όσα περισσότερα προβλήματα σας απασχολούν στην πόλη μας, τον Άγιο Δημήτριο.


Σας παρακαλώ για κάτι ακόμα.

Την Τετάρτη 2 , την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Απριλίου , οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά - τις περισσότερες ώρες και όσες δεν βρίσκομαι κοντά σας στις επιχειρήσεις σας , στα σπίτια σας , στις γειτονιές σας - θα σας περιμένουμε στον χώρο όπου προσωρινά στεγάζουμε το όραμα μας και τη δουλειά μας ( Αγίου Δημητρίου 59 , λίγα μέτρα πριν το δημαρχείο Αγίου Δημητρίου όπως κατευθύνεστε πρός Λ. Βουλιαγμένης ), να φέρετε ένα βιβλίο παιδικό, ότι έχουν διαβάσει τα παιδάκια σας. Ένα βιβλίο μέσα στο οποίο θα υπάρχει η δική σας αγάπη. Ενα παραμύθι, μία ιστορία με ζωάκια, με ήρωες, με φρούτα, με όμορφες χώρες, με γελαστούς ανθρώπους .Εμείς θα πάρουμε τα βιβλία τα οποία θα συγκεντρωθούν, εάν επιθυμείτε με το μήνυμα σας και τα στοιχεία σας ή μόνο ένα μήνυμα και θα το πάμε εμείς οι ίδιοι σε παιδιά που το έχουν ανάγκη λόγω οικονομικών δυσχερειών των οικογενειών τους ή λόγω κάποιας ασθένειας.
Είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί μπορούμε να ζήσουμε σε μία καλύτερη πόλη.

Χρήστος Πρεκετές
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου