Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

Απάντηση του κου Χρήστου Πρεκετέ υπ. Δημάρχου Αγίου Δημητρίου στην ανοιχτή επιστολή για δημόσια συζήτηση.

Απάντηση του κου Χρήστου Πρεκετέ υπ. Δημάρχου Αγίου Δημητρίου στην ανοιχτή επιστολή για δημόσια συζήτηση.Αξιότιμη κα Ανδρούτσου.

Ως επικεφαλής του συνδυασμού μας, εκφράζω την επιθυμία μου να συμμετέχω σε δημόσια συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων του δήμου Αγίου Δημητρίου.

Εκτιμώ πως είναι μία μεγάλη ευκαιρία για εμένα να παρουσιάσω τις προτάσεις μας για τις λύσεις στα απλά - καθημερινά αλλά σοβαρότατα προβλήματα του δήμου Αγίου Δημητρίου παρώντων όλων των υποψηφίων και ενώπιον των πολιτών του Αγίου Δημητρίου.

Σέβομαι, τιμώ και εκτιμώ όλους τους υποψηφίους Δημάρχους. Πιστεύω πως θα είναι μία γόνιμη συνάντηση στην οποία εκτός απο τις προτάσεις μας θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και μαζί σας προσωπικά για πολλά ζητήματα τα οποία με μεγάλο ενδιαφέρον θα άκουγαν και οι δημότες.

Θα ήθελα όμως να προβώ σε συγκεκριμένες παρατηρήσεις επί της διαδικασίας:
Στην επιστολή σας, ζητάτε να απαντήσουμε οι υποψήφιοι δήμαρχοι που αποδεχόμαστε την πρόταση για δημόσια συζήτηση στο προσωπικό email του συνδυασμού σας info@allazoumetinpoli.gr ή σε αριθμό κινητού τηλεφώνου, προφανώς του δικού σας ή κάποιου συνεργάτη σας. Συνεπώς επιθυμείτε o συνδυασμός σας να αναλάβετε τη διοργάνωση κάτι το οποίο όπως προφανώς θα αντιλαμβάνεστε υποδεικνύει πρόθεση να διατηρεί ο συνδυασμός σας και οι συνεργάτες σας τον έλεγχο της εκδήλωσης και της συζήτησης.

Θα έπρεπε να γνωρίζετε πως όποτε διοργανώνεται μία δημόσια συζήτηση μεταξύ επικεφαλής συνδυασμών την κύρια ευθύνη της οργάνωσης και διοργάνωσης έχει μία επιτροπή η οποία αποτελείται απο εκπροσώπους όλων των συνδυασμών. Η επιτροπή αυτή αποφασίζει για όλα τα τεχνικά αλλά και σχεδιαστικά στρτατηγικά ζητήματα ώστε να κατατεθούν έντιμα - δίκαια και ισότιμα όλες οι προτάσεις των υποψηφίων. Αυτή η διεργασία δεν μπορεί να γίνει απο έναν συνδυασμό αλλά από όλους.

Παρατηρώ πως δεν έχετε καταθέσει τις προδιαγραφές για τη διεξαγωγή της δημόσιας συζήτησης, παραδίδοντας στη δημοσιότητα (και όχι μόνο πρός τους υποψήφιους δημάρχους) μία επιστολή - πρόταση μη ολοκληρωμένη. Εγώ πιστεύω πως κάθε πρόταση πρέπει να έχει ένα σαφέστατο στόχο να εξηγεί πλήρως αυτό το οποίο εννοεί και να μην αφήνει αναπάντητο κανένα ερώτημα.

Άμεσα θα πρέπει να προβούμε στις ακόλουθες διαδικασίες:

Κάθε συνδυασμός θα ορίσει έναν εκπρόσωπο. Η επιτροπή που θα προκύψει θα αναλάβει τη διοργάνωση της συζήτησης.

Προυπόθεση βεβαίως είναι να συμμετέχουν οι επικεφαλής όλων των συνδυασμών, ώστε να έχουμε μία σφαιρική και εφ'όλης της ύλης και επί όλων των προτάσεων συζήτηση.

Οι εκπρόσωποι θα συναντηθούν εντός της εβδομάδας 22-25 Απριλίου 2014, σε αίθουσα του Δημαρχείου. Θα αποφασίσουν για τον χώρο και το χρόνο της διεξαγωγής της συζήτησης.


  • Θα οριστεί ένας κοινά αποδεκτός συντονιστής ο οποίος θα έχει τον έλεγχο της συζήτησης.
  • Κάθε υποψήφιος θα πραγματοποιήσει μία συγκεκριμένου χρονικού ορίου παρουσίαση του συνδυασμού του και του προγράμματος του.
  • Η χρονική διάρκεια θα οριστεί απο την επιτροπή διοργάνωσης.
  • Στη συνέχεια ο συντονιστής θα δώσει τη δυνατότητα σε δημοσιογράφους οι οποίοι θα έχουν οριστεί απο την επιτροπή να απευθύνουν ερωτήσεις σε όλους τους υποψήφιους.
  • Στο επόμενο επίπεδο ο συντονιστής θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό που θα παρευρεθεί να απευθύνει ερωτήσεις σε όποιον απο τους υποψηφίους επιθυμεί και θα καταθέτει το ερώτημα το οποίο επιθυμεί.
  • Στο τελευταίο στάδιο οι υποψήφιοι θα ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις και ερωτήσεις. Ο κάθε ένας θα έχει στη διάθεση του ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ώστε να πραγματοποιήσει τον επίλογο του.


Είμαι απόλυτα σύμφωνος και θα συμμετέχω στη δημόσια συζήτηση, αλλά αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές μίας έντιμης - δίκαιης και ισότιμης συζήτησης άξονες τους οποίους στην επιστολή σας παραλείψατε.

Χρήστος Πρεκετές
υπ. Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου . — στην τοποθεσία Εκλογικό Κέντρο Νεα Πνοή-Προοπτική/ Χρήστος Πρεκετές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου